Forțele armate ale Chinei, Iranului, Rusiei și altor țări desfășoară, între 15 și 19 martie, exerciții navale comune, denumite "Security Bond-2023", în Golful Oman, scrie publicația italiană Il Messaggero.
Manevrele se desfășoară timp de zece zile, în pofida amenințărilor Coreei de Nord, care a anunțat că a tras două rachete de croazieră de pe un submarin, scrie Le Monde.
Aceste exerciții au implicat un bombardier strategic și avioane de luptă furtive ale Armatei SUA. Coreea de Nord denunță riscul declanșării unei "confruntări totale".
Coreea de Sud și Statele Unite vor organiza, în februarie, un exercițiu de simulare care are în vedere un atac nuclear al Coreei de Nord, după cum indică planificarea anuală a Ministerului apărării naționale trimisă președintelui Yoon Suk-yeol.
Potrivit Statului Major, un exercițiu de amploare va implica aproximativ 20.000 de soldați francezi și aliați în 2023, pentru a răspunde la evoluția contextului geostrategic și la "perspectiva unui conflict major", cum ar fi cel din Ucraina.
Unul din cele mai mari exerciții militare rusești va începe în această săptămână. Soldați proveniți din foste republici sovietice, din China și din India vor lua parte la ele, scrie Le Soir.
Peste 20 de aeronave din șapte state membre ale NATO, precum și sisteme de supraveghere aeriană și apărare cu baza la sol participă joi, în spațiul aerian al României, la un exercițiu comun de vigilență întărită.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.