Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a elogiat miercuri rolul pacificatorilor ruși de la Nistru la o întâlnire cu șeful regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski. El a spus că datorită pacificatorilor ruși „avem stabilitate”.
Ministerul de Externe de la Chișinău l-a anunțat marți pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova că trei diplomați din cadrul misiunii sunt declarați persona non-grata și sunt obligați să părăsească Moldova.
După Marea Britanie, și Statele Unite au luat decizia de a expulza diplomați ruși ca răspuns la atacul cu substanțe chimice pe teritoriul Marii Britanii. Și consultatul rus din Seattle a fost închis.
Conflictul diplomatic între cele două state, cauzat de otrăvirea fostului spion rus în Marea Britanie, a continuat și luni cu noi replici între oficialii britanici și ruși.
Aflat de 18 ani la conducerea Rusiei, Vladimir Putin are șanse foarte mari să obțină un nou mandat de șase ani la conducerea țării. Sondajele de opinie arată procente uriașe în dreptul lui.
SUA și trei dintre cele mai puternice state din Europa au adoptat o declarație comună împotriva Rusiei, pe care o consideră vinovată de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia. Rusia neagă implicarea.
Legea antipropagandă, votată la 7 decembrie 2017 de Parlamentul de la Chișinău, a intrat oficial în vigoare. Amenzi mari pentru cei ce transmit în grile posturile rusești.
Pegida, Frontul Național, premierul ungar Orban: Rusia menține contacte strânse cu dreapta populistă și extremistă din Europa. Un rol important îl joacă ideologul Aleksandr Dughin și oligarhul Konstantin Malofeiev. Dughin a fost în România de 2 ori.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.