Varșovia și Kievul au anunțat marți că au convenit să accelereze tranzitul exporturilor de cereale ucrainene prin Polonia către țările terțe, un prim pas în rezolvarea "războiului cerealelor".
Apicultorii români întâmpină dificultăți în comercializarea mierii, în special din cauza prețurilor extraordinar de mici ale produselor importate din afara spațiului comunitar. Ei cer măsuri la nivelul UE, în România lucrurile se mișcă ”foarte greu”.
O echipă de experți de la Comisia Europeană vizitează România în perioada 1-2 septembrie pentru a discuta modalitățile de sporire a capacității coridorului Dunării, anunță Executivul de la Bruxelles.
Statele Unite lucrează împreună cu România și Republica Moldova pentru a crește exporturile de cereale ale Ucrainei pe Dunăre, în timp ce explorează rute alternative după ce Rusia s-a retras din inițiativa privind cerealele din Marea Neagră.
La începutul lunii iulie, China a anunțat restricționarea exporturilor de galiu și germaniu ca răspuns la noua strategie a UE de a controla exporturile de înaltă tehnologie, punând industria europeană aferentă în dificultate, scrie Money Review.
Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a aprobat joi modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc.
Comisia Europeană a propus marți reînnoirea și prelungirea cu un an a suspendării taxelor la import și a contingentelor (măsuri comerciale autonome) aplicabile exporturilor din Republica Moldova către Uniunea Europeană.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că a solicitat să se recurgă la rezerva de criză de la nivelul UE, care e de 400 de milioane de euro, dar șapte state s-au opus. Ministrul agriculturii spune că vor mai veni și alte sume.
Schimburile comerciale între Germania și România se mențin pe o linie ascendentă, ajungând anul trecut la 37,5 miliarde de euro, anunță AHK România, care a preluat date de la Biroul Federal de Statistică al Germaniei.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.