Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a aprobat joi modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc.
Comisia Europeană a propus marți reînnoirea și prelungirea cu un an a suspendării taxelor la import și a contingentelor (măsuri comerciale autonome) aplicabile exporturilor din Republica Moldova către Uniunea Europeană.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că a solicitat să se recurgă la rezerva de criză de la nivelul UE, care e de 400 de milioane de euro, dar șapte state s-au opus. Ministrul agriculturii spune că vor mai veni și alte sume.
Schimburile comerciale între Germania și România se mențin pe o linie ascendentă, ajungând anul trecut la 37,5 miliarde de euro, anunță AHK România, care a preluat date de la Biroul Federal de Statistică al Germaniei.
O analiză a imaginilor din satelit prin programul Harvest al NASA arată că Rusia a furat o parte din recolta de cereale din zonele pe care le ocupă în Ucraina, scrie Les Echos.
Terminalul de pe insula grecească Revythousa își crește capacitatea de a exporta cantități de gaz natural lichefiat (GNL) pentru a acoperi o parte din nevoile altor țări din sud-estul Europei, precum România, Moldova și chiar Ucraina.
Turcia își va continua eforturile pentru acordul asupra exportului cerealelor la Marea Neagră în ciuda ezitărilor Rusiei, a declarat luni președintele Tayyip Erdogan după ce Moscova și-a suspendat participarea la această inițiativă în weekend.
Franța lucrează la o rută terestră care ar permite Ucrainei să își exporte produsele agricole, prin România sau Polonia, în locul exporturilor prin Marea Neagră care au devenit imposibile după retragerea Rusiei din acordul internațional.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.