Parlamentari PNL, PSD, UDMR și de la minorități au depus un proiect de lege privind interzicerea utilizării malițioase a tehnologiei și limitarea fenomenului deepfake.
După imigranți, liberalii "woke" și birocrații de la Bruxelles, unii anti-europeni și-au găsit un alt inamic – unul de mici dimensiuni – în războiul lor cultural: insectele, comentează Bloomberg.
IGP susține că informațiile lansate în spațiul public, în cadrul unui interviu pentru un post rusesc de televiziune, de către Igor Dodon, precum că prin Moldova ar fi transportat armament din Occident pentru armata ucraineană sunt false.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
Cu ajutorul celei mai „politicoase” operațiuni militare speciale, Rusia urmărește obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populației din Donbass efectuat de către regimul criminal de la Kiev, ne-a anunțat joi Ambasada Rusiei la București.
Dezinformarea cu privire la presupusa planificare a unor atacuri nucleare sau la utilizarea armelor biologice domină narațiunile din presa pro-Kremlin și din mass-media de stat chineză, conform EU vs DISINFO.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
Dezinformarea e o componentă importantă a războiului hibrid și a disputelor pe care Rusia le are cu diverse țări sau organizații internaționale. Putin a mers atât de departe încât a vorbit despre „denazificarea” Ucrainei, deși Zelenski este evreu.
Comisiile reunite de control asupra activității SRI din Parlament spun că decizia autorităților de a bloca sursele de propagandă ale Rusiei este absolut necesară
Europarlamentarul USR/Renew Dragoș Pîslaru a explicat, într-un interviu acordat EURACTIV România, de ce fenomenul AUR câștigă teren în România, dar și care este poziționarea la nivel european față de partidele extremiste.
Chiar dacă ar putea fi conjuncturală, creșterea curentului eurosceptic ar trebui să îngrijoreze clasa politică românească, spune Remus Ștefureac, director INSCOP, descifrând rezultatele ultimului sondaj realizat de institutul pe care-l conduce.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.