Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea atrage atenția că au circulat postări care au contestat siguranța vaccinului, aducând drept argument informația că țări precum Germania și Belgia au întrerupt vaccinarea.
Comitetul națională de coordonare a vaccinării atrage atenția asupra unor știri false care au circulat în ultimul timp, precum întreruperea vaccinării în Germania și Belgia sau protestul polițiștilor din Franța.
Difuzarea imaginilor cu recepția primelor doze de vaccin împotriva COVID-19 în România a generat un val de informații înșelătoare, propagate pe rețelele sociale.
Biroul de Legătură al Parlamentului European în România a organizat miercuri webinar-ul cu tema ”Combaterea dezinformării și identificarea știrilor false”.
Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut apel la populație să nu asculte știrile care pot spune că lucrurile nu stau așa cum le prezintă autoritățile, iar masca de protecție nu trebuie purtată.
Vladimir Putin a declarat că speră foarte mult ca, la următoarele alegeri din Republica Moldova, poporul moldovean să aprecieze eforturile pe care le face actualul președinte al republicii, Igor Dodon, pentru a construi relații cu Rusia.
Parlamentul European solicită norme adaptate exigențelor viitoare privind serviciile digitale, inclusiv platformele și piețele online, precum și un mecanism obligatoriu pentru a combate conținutul ilegal online.
Comisia Europeană și UNESCO, precum și Twitter și Congresul Mondial Evreiesc își unesc forțele pentru a sensibiliza publicul cu privire la teoriile conspirației din mediul online.
România are o piață foarte aglomerată, iar concurența nu contribuie la ridicarea standardelor profesiei, spune Raluca Radu, prof. dr. univ. catedra Deontologie, la Universitatea din București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC).
Marie Bohner este Global Head of Partnerships la organizația First Draft, care și-a propus să combată ceea ce numește „dezordinea informațională". Concepte originale cu care operează: fals +/- intenție, "malinformation" sau „zombie misinformation".
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.