DNA anunță că parlamentarii PSD Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt urmăriți penal pentru zeci de infracțiuni, după perchezițiile efectuate luni la sediul PSD Arad și la alte instituții publice.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis marți o contestație în anulare formulată de fosta șefă a DIICOT Alina Bica și a dispus rejudecarea apelului în dosarul în care aceasta a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare.
Rapoartele negative, scrise într-un ton foarte dur, ale Comisiei de la Veneția stau la baza inițiativei lui Klaus Iohannis de a declanșa cercetări cu partidele parlamentare pe tema Justiției și a legislației penale din România.
Judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș a fost trimisă în judecată pentru patru infracțiuni de luare de mită de la inculpați judecați pentru fapte cu violență, pentru a le da pedepse blânde, cu suspendare.
Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută miercuri ambiguitatea OUG emisă de guvern care pune sub semnul întrebării continuarea activității procurorilor din DNA.
Avizul negativ, plin de critici dure, dat de Consiliul Superior al Magistraturii nu l-a împiedicat pe ministrul Justiției să meargă mai departe cu propunerea sa la conducerea DNA. Iohannis are dreptul să refuze o singură dată.
Procesul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman a ajuns la ultima fază, cea a apelului. El are în primă instanță o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare.
Șeful Biroului interpol susține că bebelușul Elenei Udrea nu ar reprezenta un obstacol în calea extrădării fostului ministru în România, dar că totul depinde de autoritățile române, cărorea li s-au cerut mai multe documente.
Ministrul Justiției a avut o primă reacție după reținerea Elenei Udrea și a Alinei Bica în Costa Rica. Cele două au condamnări definitive în România și au mandate internaționale de arestare pe numele lor.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.