Pe data de 13 iunie intră în vigoare primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, anunță Comisia Europeană.
Parlamentul European a adoptat miercuri primele norme pentru a combate violența împotriva femeilor și pentru a proteja victimele, în special victimele violenței domestice.
”Dacă elimini conceptul de reîncarnare dintr-o religie cum din păcate s-a făcut în creștinism, atunci nu mai înțelegi de ce un copil să aibă cancer, de ce o femeie să fie maltratat de soțul ei”, delirează economistul șef al BNR.
"Această directivă va fi un pas înainte, chiar dacă nu va fi pasul uriaș pe care noi, de partea Parlamentului și a grupurilor progresiste, am fi vrut să-l vedem", a spus europarlamentara suedeză Evin Incir (Grupul Socialiștilor și Democraților).
Experți ai ONU au cerut luni tragerea la răspundere a autorilor violențelor sexuale comise împotriva civililor israelieni în timpul atacurilor Hamas din 7 octombrie.
Centrul FILIA a lansat Raportul de monitorizare privind violența împotriva femeilor, iar datele arată că 3 din 4 3 din 4 cauze soluționate de viol au fost soluționate prin clasare în 2022.
Guvernul României a aprobat proiectul de lege prin care România aderă la convenția Organizației Internaționale a Muncii (OIM) 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii la muncă.
Au găsit cadavre goale, mutilate, sângerând, cu încheieturile legate. Violate, ucise, masacrate. O oroare fără sfâșit a fost săvârșită pe 7 octombrie în kibbutz-uri de către teroriștii Hamas.
De la lupta împotriva sărăciei, accesul la educație, reprezentare politică sau oportunități economice, lumea "abandonează femeile și fetele", informează El Periodico.
Mii de bulgari au manifestat luni în mai multe orașe din țară pentru a protesta contra violențelor împotriva femeilor, după ce o adolescentă a fost înjunghiată de circa o sută de ori de un fost iubit, în urmă cu o lună.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.