''Un război tăcut împotriva femeilor''. Așa a fost definit fenomenul feminicidului de Institutul Mediteranean de Jurnalism de Investigație (MIIR) din Atena.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că în România mai sunt de făcut pași concreți până când egalitatea de gen va deveni un lucru natural, care să vină din educație și din mentalitate.
În 14 județe din țară nu există servicii de suport, în special centre de cazare, unde femeile - victime ale violenței domestice să poată apela, susțin reprezentanții unor ONG-uri prezenți joi la o dezbatere organizată de Crucea Roșie.
Cele două femei militează pentru comunitatea yazidită și femeile afectate de violența sexuală a organizației jihadiste ISIS. Ele s-au numărat printre miile de fete și femei yazidite răpite de militanții ISIS și forțate să facă sclavie sexuală.
Ambasadorul român îndeamnă la empatie față de refugiați, subliniind rolul ONU în soluționarea crizei refugiaților. În același timp, Ion Jinga spune că fără ONU numărul conflictelor între state și al războaielor civile ar fi fost mult mai mare.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.