Aderarea la UE a Ucrainei - o mare putere agricolă - ar duce la „moartea” agriculturii de familie, a avertizat sindicatul fermierilor germani pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la direcția viitoare a programului de subvenții agricole.
Fermierii români nu acceptă plafonarea plăților directe în viitoarea Politică Agricolă Comună, iar numărul țărilor care împărtășesc aceeași opinie a ajuns la 23, a anunțat președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).
Fermierii pot cere fonduri europene pentru investiții în exploatații agricole de până la 400.000 de euro în cazul fermelor mici și până la 2 milioane de euro în cazul fermelor de dimensiuni mai mari.
Activiștii din domeniul agriculturii din România dau vina pe PAC pentru permiterea consolidării poziției companiilor mari, care ocupă tot mai mult din piață, într-o țară cu numărul cel mai mare de ferme de familie din Uniunea Europeană.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.