Comisia pentru Mediu din PE discută din nou marți Legea privind refacerea naturii, după ce pe 15 iunie nu s-a putut da un vot pentru ca textul să fie trimis în plen. PPE se opune legii, invocând motive economice.
Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere un proiect de Hotărâre de Guvern prin care propune prelungirea valorificării tomatelor și în perioada 1-15 iulie 2023, inclusiv.
Suprafața utilizată pentru producția agricolă organică în UE continuă să crească, de la 14,7 milioane de hectare în 2020 la 15,9 milioane de hectare în 2021, echivalentul a 9,9% din suprafața agricolă totală utilizată în UE, arată Eurostat.
Lucrăm în sprijinul producătorilor de cereale, se caută piețe noi
234CHASA (Bulgaria), 19 iunie 2023 - "Lucrăm susținut pentru a-i proteja pe producătorii bulgari de importul de produse agricole din Ucraina, scutite de taxe vamale. În
Comisia Europeană va aloca 330 de milioane de euro din "rezerva de criză agricolă" a Uniunii Europene (UE) pentru toate statele membre, multe afectate de secetă, a anunțat marți, la Stockholm, comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski.
Comisia Europeană a rambursat oficial României plăți în valoare de 202,7 milioane de euro, reprezentând sume provenite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
O nouă schemă de ajutor de stat pentru cultivatorii de căpșune a fost elaborată de UDMR într-un proiect de lege, care propune susținerea agriculturilor de căpșune și acordarea sprijinului prioritar celor care lucrează în acest sector.
Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a înregistrat marți la Parlamentul European petiția inițiată de PSD și PES activists România pentru sprijinirea satelor românești și a fermierilor români.
Comisia Europeană a dezamorsat tensiunile legate de exporturile de cereale ucrainene, dar criticile se intensifică în legătură cu modul în care Executivul UE a gestionat situația cu țări precum Polonia, care a impus unilateral interdicții de import.
Comisia Europeană a aprobat luni o schemă poloneză de 122,6 milioane de euro pentru a-i sprijini pe producătorii agricoli din Polonia în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.
Măsura e luată în acord cu fermierii și cu reprezentanții domeniului agricol, în scopul susținerii industriei agroalimentare din România și a asigurării produselor alimentare de calitate și la un cost cât mai accesibil pentru cetățeni.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.