Miniștrii de finanțe din zona euro au fost de acord să înăsprească ușor politica fiscală în 2023, după trei ani în care au fost injectate miliarde de euro în economie din cauza pandemiei de coronavirus, dar evoluția va depinde de războiul din Ucraina
Bugetul consolidat a încheiat anul 2021 cu un deficit de 6,72% din produsul intern brut, sub estimarea inițială de peste 7% din PIB. Deficitul este mai redus decât cel înregistrat în 2020, când a fost de 9,6% din PIB.
Guvernul este preocupat de păstrarea echilibrului bugetar, iar România își va respecta angajamentul față de Comisia Europeană de a reduce anul viitor deficitul bugetar la 6,2% din PIB pe metodologia ESA, a spus vineri premierul Nicolae Ciucă.
De la 1 ianuarie 2022 va fi aplicată pe perioada iernii TVA redus de 5% la energie termică pentru populație, școli, spitale și alte instituții publice, a anunțat vineri premierul Nicolae Ciucă.
Ministrul muncii, Raluca Turcan, a spus recent că nu mai sunt bani de pensii și alocații, iar Corpul de control al Ministerului de Finanțe a pornit o acțiune de control, despre care zice că e programată din 26 ianuarie.
Bugetul României a înregistrat un deficit de aproape 102 miliarde de lei anul trecut, cu mult peste estimările guvernului, ceea ce face și mai dificilă reducerea acestuia în 2021.
Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul suveran al României la "BBB minus" cu perspectivă negativă, aceasta fiind ultima notă din categoria "investment-grade", recomandat pentru investiții, transmite Agerpres.
Comisia Europeană a transmis statelor membre propunerea de modificare și prelungire a cadrului temporar, ceea ce înseamnă că toate măsurile luate în acest an și schemele de garanții pot fi prelungite și în 2021, a anunțat joi ministrul finanțelor.
Deficitul bugetar va crește în a doua rectificare bugetară din acest an, a spus Florin Cîțu, ministrul finanțelor, care a spus că guvernul va crește și nivelul investițiilor, dar și pensiile.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.