România și-a extins prezența începând cu luna ianuarie a anului 2025, cu efective și tehnică militară la încă două grupuri de luptă ale NATO care funcționează în țările aliate de pe Flancul Estic
România rămâne ferm angajată în protejarea instituțiilor și proceselor sale democratice în fața interferențelor și manipulărilor străine fără precedent, informează MAE.
Ministrul de Externe Luminița Odobescu participă, în perioada 3 – 4 decembrie 2024, la reuniunea miniștrilor de Externe din statele membre NATO, la Bruxelles.
Puternic înarmat, elicopterul de luptă AH-64E Apache, construit de Boeing, este destinat în special combaterii tancurilor inamice. Această achiziție face parte dintr-o modernizare a armatei poloneze accelerată de invazia rusă din Ucraina.
Două avioane B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene SUA, repartizate unitătii 2nd Bomb Wing, de la Baza Forțelor Aeriene din Barksdale, Louisiana, au aterizat duminică la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu.
Bulgaria, Ungaria și Slovacia sunt puncte de inflexiune naturale pentru influența dăunătoare a Rusiei asupra NATO, iar Alianța trebuie să recunoască faptul că situația din aceste țări îi poate afecta activitatea, transmite Dnevnik.
Polonia și statele baltice (Lituania, Letonia și Estonia) cer ca UE să creeze o linie de protecție a granițelor finanțată în comun la frontiera externă de est a Europei.
Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, în marja sesiunii de deschidere a Summitului Formatului București 9 de la Riga, că "Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate" pentru statele de pe Flancul Estic al NATO.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.