Marea Britanie a acuzat Rusia că are în vedere să vizeze nave civile în Marea Neagră pentru a împiedica exportul de cereale ucrainene, potrivit Le Point.
Bulgaria, Turcia și România ar putea să își unească forțele navale într-o flotă comună a NATO la Marea Neagră, cu scopul este de a contracara Rusia, care e în prezent stăpânul suveran al acestei măsuri, scrie publicația bulgară 24Chasa.
Marea Neagră este un punct cu greutate strategică, fapt afirmat și la summitul Alianței din iulie, iar NATO va continua să sprijine eforturile României și ale celorlalte țări riverane Mării Negre, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis.
La summitul Alianței de la Varșovia (8-9 iulie), România pledează pentru creșterea atenției NATO asupra regiunii Mării Negre, precum și pentru sprijinirea eforturilor Aliate în plan regional de asigurare a stabilității și securității.
Sofia refuză să participe la o flotă comună NATO în Marea Neagră, în vederea descurajării acțiunilor Rusiei în zonă, a anunțat, joi, premierul Boiko Borisov, chiar în timp ce președintele Klaus Iohannis se află în vizită în Bulgaria.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.