Ministerul israelian de Externe a anunțat rechemarea "pentru consultări" a ambasadorilor săi din Irlanda și Norvegia după decizia lor de a recunoaște un stat palestinian.
Totul pare că merge prost. 2023 va rămâne un an întunecat. Războiul a revenit pe pământ european, în Ucraina. Când Hamas realizează un pogrom, o parte a lumii îl scuză.
O ''fotografie'' întunecată și dezolantă, care surprinde regresul decisiv în lupta împotriva foametei înregistrat fără întrerupere din 2015 până astăzi, scrie cotidianul italian Avvenire.
Locuitori din Coreea de Nord au declarat pentru BBC că alimentele sunt atât de puține, încât unii dintre vecinii lor au murit de foame. În acest timp, Phenianul are bani de rachete balistice.
Ungaria finanțează transportul a zece mii de tone de cereale în Africa din Ucraina, în valoare de aproximativ 3,5 milioane de dolari, în cadrul eforturilor depuse în vederea soluționării crizei alimentare globale.
Cerealele au devenit o armă puternică de război pentru Vladimir Putin. Blocada porturilor de la Marea Neagră împiedică exportul cerealelor recoltate în Ucraina, stârnind temeri în cele mai vulnerabile părți ale planetei.
Potrivit unor rapoarte din domeniu urmărite îndeaproape, seceta din Europa ar duce la recolte sub așteptări. În acest timp, China are rezerve uriașe de cereale stocate în silozuri.
În 2020 s-a înregistrat o înrăutățire severă a foametei la nivel internațional, au anunțat Națiunile Unite - în mare parte și cel mai probabil din cauza efectelor generate de pandemia COVID-19.
Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat vineri Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU, care ajută la hrănirea a zeci de milioane de persoane din lume.
Președinta FOND vorbește, într-un interviu pentru EurActiv.ro, despre experiența acumulată de organizațiile românești implicate în asistența despre dezvoltare. Natalia Budescu remarcă faptul că românii au devenit mult mai empatici în ultimii ani.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.