Performanțele în atragere de fonduri ale municipiului Cluj-Napoca contrastează cu cele din multe alte orașe românești. Cum a reușit Clujul să atragă bani și cum îi folosește pentru dezvoltarea durabilă?
Uniunea Europeană a mobilizat investiții în valoare de peste 13 miliarde de euro pentru a combate efectele pandemiei de coronavirus, grație flexibilității introduse în cadrul politicii de coeziune, a anunțat luni Comisia Europeană.
Comisia Europeană a anunțat joi că a aprobat o investiție în valoare de 875,5 milioane euro din Fondul de Coeziune pentru prima fază a autostrăzii Sibiu-Pitești.
Primăria municipiului Hunedoara a aplicat pentru o finanțare europeană de 17,85 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de restaurare a Castelului Corvinilor, unul dintre cele mai cunoscute edificii medievale din România.
Ministerul Fondurilor Europene a lansat luni un apel de proiecte pentru dezvoltarea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, cu o valoare de 235 milioane de euro.
Opt proiecte de dotare a spitalelor cu echipamente dedicate luptei anti-COVID au fost semnate săptămâna trecută, a anunțat Ministerul Fondurilor Europene.
Ministerul Fondurilor Europene a publicat detaliile programului de granturi pentru firme mici și mijlocii și PFA, prin care agenții economici pot lua granturi cu o valoare cuprinsă între 2.000 și 200.000 de euro.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construirea și echiparea unui spital de urgență în Cluj, a anunțat luni Executivul UE.
Propunerile transmise de Guvernul României privind posibila alocare a fondurilor din viitorul exercițiu financiar au primit critici din partea experților Comisiei Europene, susține eurodeputatul Cristian Ghinea.
Comisia Europeană va direcționa către România peste un miliard de euro pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19, potrivit Reprezentanței Comisiei Europene din București.
Comisia Europeană a aprobat marți un pachet de investiții cu o valoare totală de 1,4 miliarde de euro pentru proiecte mari de infrastructură în mai multe state membre.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.