Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutoarelor în sectorul creșterii animalelor și pentru motorina utilizată în agricultură.
Fermierii români pot beneficia de finanțare nerambursabilă pentru sprijinirea grupurilor de producători locali, disponibilă prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Un număr de 354 de proiecte de investiții au fost selectate pentru finanțare cu fonduri nerambursabile în valoare totală de 24,7 milioane euro, a anunțat joi
Cultivatorii de struguri de masă vor avea la dispoziție 15 milioane de lei, iar un sprijin important va fi acordat și cultivatorilor de cartofi, susține ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Una dintre cele mai importante politici ale UE, Politica Agricolă Comună (PAC) are drept scop asigurarea siguranței alimentare a blocului european, un obiectiv ce a devenit extrem de actual din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.
Plafonul total al ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal și zootehnic este de aproape 224 milioane de euro (în echivalent 1.108.125.958 lei) pentru anul 2022, potrivit unei decizii adoptate de guvern miercuri.
Planul Național Strategic a fost încărcat în sistemul electronic al Comisiei Europene, împreună cu toate documentele aferente, în data de 28 februarie 2022, a anunțat marți Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Planul Național Strategic (PNS) pentru perioada 2023-2027 va fi depus la Comisia Europeană până la finalul lunii februarie, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Nouă dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au transmis Planul Național Strategic până la termenul limită de 31 decembrie. România se numără printre restanțieri, alături de țări precum Germania și Belgia.
Eurodeputații decid marți ce fonduri vor fi disponibile pentru fermieri începând din 2023. După ani de negocieri, Politica Agricolă Comună (PAC) este clar conturată, deși nu mulțumește toate interesele.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.