Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord privind Mecanismul pentru interconectarea Europei (MIE), în valoare de 33,7 miliarde de euro, ca parte a bugetului pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 77 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru îmbunătățirea sistemului de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor în județul Galați.
Politica de coeziune va fi unul dintre principalele motoare pe care UE se poate baza pentru a-și realiza aspirațiile în domeniul digital și în materie de mediu, dar și pentru o redresare economică durabilă după pandemia de COVID-19.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de aproape 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăți furnizarea de apă potabilă sigură și colectarea și tratarea apelor reziduale în mai multe regiuni din România.
Comisia Europeană a aprobat vineri o schemă de ajutor în valoare de 150 de milioane de euro prezentată de România pentru sprijinirea investițiilor în sistemele de încălzire centralizată bazate pe surse regenerabile de energie.
Ministrul transporturilor, Lucian Bode, susține că, până la sfârșitul anului 2020, România va depăși 6 miliarde de lei total investiții din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).
România nu va fi prea afectată de eventualele mecanisme de control impuse de UE în distribuția fondurilor europene, ba chiar este posibil ca acestea să aibă un impact pozitiv, consideră eurodeputatul USR-PLUS Cristian Ghinea.
Ministerul Fondurilor Europene propune un transfer de 20% din Fondul Social European (FSE, prin care sunt finanțate proiecte de reconversie profesională și training-uri) la Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) în viitorul buget multianual.
Comisia Europeană va direcționa către România peste un miliard de euro pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19, potrivit Reprezentanței Comisiei Europene din București.
România a atras de la UE peste 11 miliarde de euro până în prezent din actuala perioadă de programare (2014-2020), prin Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună.
O notă internă a Guvernului semnalează faptul că există un risc al dezangajării fondurilor pe toate programele de finanțare din fonduri structurale, semnalează știripesurse.ro. Crețu spune că a atras atenția în nenumărate rânduri asupra acestui risc.