Vladimir Putin a acuzat joi Ucraina că a încercat să lovească centrala nucleară Kursk, în regiunea rusă cu același nume, unde se desfășoară o ofensivă majoră a forțelor Kievului, scrie lalibre.be.
Șeful Observatorului Nuclear al Națiunilor Unite, Rafael Grossi, se află în Iran pentru a cere controale mai severe asupra programului nuclear al țării.
Construcția, care ar trebui să fie finalizată până pe 20 decembrie, va cuprinde 800 de locuri destinate elitei moscovite pentru a face față unui atac nuclear, scrie Le Point.
Coreea de Sud și Statele Unite vor organiza, în februarie, un exercițiu de simulare care are în vedere un atac nuclear al Coreei de Nord, după cum indică planificarea anuală a Ministerului apărării naționale trimisă președintelui Yoon Suk-yeol.
Prima zi a summitului aniversar al NATO a fost "dedicată" unor întâlniri bilaterale și declarații care nu au detensionat relațiile dintre aliați. Principalele concluzii vor veni după a doua zi a reuniunii de la Londra.
Un tratat nuclear de referință ia sfârșit. Se întoarce Europa în epoca Războiului Rece? Germania și Franța încearcă să împiedice o cursă a înarmărilor și să mențină deschise canalele de dialog cu Rusia. Unitatea NATO e și ea pusă la încercare.
UE avertizează administrația Donald Trump că decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, va genera "instabilitate" și o "cursă a înarmării", cu efecte asupra țărilor europene.
O delegație a Parlamentului European a purtat timp de trei ani negocieri secrete cu Coreea de Nord în încercarea de a se pune capăt programului nuclear al Phenianului, a dezvăluit unul din membrii acestei delegații.
Phenianul a amenințat că dacă Statele Unite și aliații lor vor impune noi sancțiuni împotriva sa, atunci își va grăbi planurile pentru a-și duce la bun sfârșit programul nuclear. Între timp, exerciții militare au loc aproape de Coreea de Nord.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.