Coreea de Sud și Statele Unite vor organiza, în februarie, un exercițiu de simulare care are în vedere un atac nuclear al Coreei de Nord, după cum indică planificarea anuală a Ministerului apărării naționale trimisă președintelui Yoon Suk-yeol.
Prima zi a summitului aniversar al NATO a fost "dedicată" unor întâlniri bilaterale și declarații care nu au detensionat relațiile dintre aliați. Principalele concluzii vor veni după a doua zi a reuniunii de la Londra.
Un tratat nuclear de referință ia sfârșit. Se întoarce Europa în epoca Războiului Rece? Germania și Franța încearcă să împiedice o cursă a înarmărilor și să mențină deschise canalele de dialog cu Rusia. Unitatea NATO e și ea pusă la încercare.
UE avertizează administrația Donald Trump că decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, va genera "instabilitate" și o "cursă a înarmării", cu efecte asupra țărilor europene.
O delegație a Parlamentului European a purtat timp de trei ani negocieri secrete cu Coreea de Nord în încercarea de a se pune capăt programului nuclear al Phenianului, a dezvăluit unul din membrii acestei delegații.
Phenianul a amenințat că dacă Statele Unite și aliații lor vor impune noi sancțiuni împotriva sa, atunci își va grăbi planurile pentru a-și duce la bun sfârșit programul nuclear. Între timp, exerciții militare au loc aproape de Coreea de Nord.
Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență luni pentru a discuta despre cel mai recent test nuclear nord-coreean și pentru a analiza posibilitatea unei noi serii de sancțiuni internaționale împotriva Coreii de Nord.
Rusia vrea să evite erorile din trecut care au dus la destrămarea Uniunii Sovietice, una dintre cauze fiind creșterea exagerată a cheltuielilor militare. Agenția de analize Stratfor a analizat situația Rusiei.
Statele Unite au început procesul de transfer al armelor nucleare din Turcia în România, pe fondul relațiilor tot mai tensionate între Washington și Ankara, scrie EurActiv.com. Ministerul român de externe a negat însă informația.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.