Comisia Europeană a lansat un apel public la candidaturi pentru funcția de procuror-șef european. Candidaturile pot fi trimise până pe 14 decembrie, ora 12:00, ora Bruxelles-ului.
Paul Manafort, fostul șef al campaniei electorale a lui Donald Trump, a fost declarat marți vinovat de opt infracțiuni legate de fraude bancare și fiscale.
După Austria, și în Germania a fost repusă pe tapet chestiunea alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai cetățenilor europeni, inclusiv români. În replică, Ministerul român de Externe evocă respectarea principiului nediscriminării între cetățenii UE.
Cei doi lideri ai partidelor de guvernământ vorbesc de abuzuri și că hotărârea din 2005 a CSAT trebuiie văzută de toți românii și săp nu mai producă efecte.
DNA a anunțat trimiterea în judecată a Tel Drum și a lui Petre Pitiș, Mircea Vișan și Neda Florea pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false în dosarul fraudării fondurilor europene.
Noutate în dosarul „Tel Drum” și fraudarea fondurilor europene. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în dosar cu suma de peste un milion de euro.
Parchetul ungar l-a pus miercuri sub acuzare pe europarlamentarul Bela Kovacs, membru al partidului de extremă dreapta Jobbik, pentru spionaj în favoarea Rusiei, relatează Reuters.
Premierul Mihai Tudose a precizat luni, răspunzând unei întrebări, că el are încredere în OLAF, instituția europeană ale cărei investigații au stat la baza acuzațiilor formulate de DNA la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea.
Românii continuă să aibă încredere în UE și, pentru prima dată - potrivit unui sondaj - cred că vocea lor începe să fie auzită, spre deosebire de bulgari. În schimb, vecinii noștri sunt mai optimiști în privința aderării la Schengen și în Zona Euro.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze din funcție în contextul noului său dosar de la DNA, că persoane cercetate penal nu ar trebui să fie în conducerea statului.
CE a cerut, în 2016, autorităților române să aplice corecții financiare pentru fondurile europene investigate de OLAF, în cazul Tel Drum, iar România a acceptat aceste corecții, a declarat, pentru HotNews, un purtător de cuvânt al Comisiei.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.