Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a hotărât luni, cu unanimitate de voturi, convocarea unui Congres Extraordinar în data de 25 martie.
Europarlamentarii care au plecat din USR reacționează după acuzațiile președintelui interimar al partidului, Cătălin Drulă, potrivit cărora demisionarii au restanțe la plata cotizațiilor.
Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat pentru Digi24.ro că nu va accepta fuziunea cu PNL. Varianta agreată de PMP este negocierea unei alianțe politice, dar așteaptă ca liderii săi să fie invitați să facă parte din viitorul Guvern.
Partidul Mișcarea Populară (PMP), fondat la inițiativa fostului președinte Traian Băsescu și condus acum de Cristian Diaconescu, a decis începerea negocierilor cu liberalii pentru fuziunea prin absorbție cu PNL.
Fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată vineri de către Curtea de Apel București, anunță cele două formațiuni printr-un comunicat de presă. Decizia este definitivă.
Reprezentanții USR și PLUS au votat sâmbătă pentru fuziunea celor două formațiuni. La Congresul USR, 76% au votat ”pentru” și 17% ”împotrivă”, în timp ce la Congresul PLUS 83,4% au fost în favoarea fuziunii și 15% împotrivă.
Birourile Naționale ale USR PLUS au decis luni, în ședința comună de Alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui Congres de fuziune în luna iulie.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.