Reprezentanții USR și PLUS au votat sâmbătă pentru fuziunea celor două formațiuni. La Congresul USR, 76% au votat ”pentru” și 17% ”împotrivă”, în timp ce la Congresul PLUS 83,4% au fost în favoarea fuziunii și 15% împotrivă.
Birourile Naționale ale USR PLUS au decis luni, în ședința comună de Alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui Congres de fuziune în luna iulie.
Uniunea Salvați România va organiza un nou referendum intern, la începutul lunii octombrie, în care membrii partidului vor decide dacă doresc sau nu să colaboreze cu platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloș, scrie News.ro.
Congresele extraordinare reunite ale PMP și UNPR au aprobat în unanimitate protocolul privind fuziunea prin absorbție a celor două partide.Valeriu Steriu, care va fi președinte executiv în noul PMP, a declarat că UNPR nu a dispărut, ci se transformă.
Cătălin Predoiu a declarat că va exista o discuție în PNL, pentru a se analiza faptul că, prin fuziunea PMP-UNPR, liberalii devin aliați cu Traian Băsescu. Liberalii văd fuziunea ca pe un "mariaj neformalizat" dintre Traian Băsescu și Gabriel Oprea.
Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat fuziunea PMP și UNPR. Formațiunea se va numi Partidul Mișcarea Populară, iar discuțiile pentru fuziune au început în urmă cu două săptămâni. Gabriel Oprea, fondatorul UNPR, nu va face parte din noul partid.
Liderul comuniștilor din R. Moldova, Vladimir Voronin, nu exclude o fuziune a PCRM cu PDM pentru a da jos actuala guvernare, în timp ce democratul Andrian Candu spune că nu s-a discutat acest lucru, dar "niciodată să nu spui niciodată” în politică.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.