”Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult gaz decât vom consuma noi”, spune ministrul energiei, Virgil Popescu, menționând că Romgaz ar putea deveni acționar în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră.
Modificarea Legii offshore va fi făcută în cursul acestui an, însă exploatarea gazului din Marea Neagră nu poate să înceapă mai devreme de 2024-2025, susține ministrul energiei, Virgil Popescu.
Guvernul ar vrea ca extracția gazelor din Marea Neagră să înceapă în următorii ani, dar fereastra de oportunitate pentru investiții se reduce tot mai mult.
Proiectul de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun va suferi o nouă amânare, spune șeful companiei austriece OMV, care operează câmpul petrolier împreună cu ExxonMobil, grup care a anunțat că vrea să-și vândă partea din proiect.
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, susține că președintele Klaus Iohannis "și-a dat cu părerea" în SUA despre modificarea legislației privind exploatarea gazelor din Marea Neagră și tehnologia 5G, pentru că doar Guvernul poate face asta.
Președintele Klaus Iohannis a fost primit marți, la Casa Albă, de președintele american, Donald Trump, la Casa Albă, la ora 14:00 (21:00, ora României).
Comisia Europeană va evalua în mod amănunțit prevederile privind prețul gazelor din OUG dată de Guvern, în special compatibilitatea sa cu Tratatul, Directiva privind gazele naturale și Directiva privind electricitatea.
Majoritatea parlamentară PSD-ALDE a introdus pe ultima sută de metri modificări importante în legea exploatărilor offshore care pun pe gânduri investitorii.
Viitorul industriei de petrol și gaze nu este ușor de anticipat, iar investițiile nu mai curg ca în urmă cu doar câțiva ani. Și totuși, Europa Centrală și de Est are câteva proiecte atrăgătoare.
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat marți, 28 aprilie, la o conferință în Kiev: „Contractul între UE și Ucraina este clar: Voi continuați reformele, noi vom continua să vă susținem.”
Gazul din Marea Neagră, pe care companiile Petrom și Exxon Mobil îl vor extrage, începând cu 2019, va intra în Sistemul Național de Transport (SNT) al României pe două rute posibile, conform raportului anual al societății Transgaz.