Presa din Grecia scrie pe prima pagină despre vizita pe care a făcut-o în Turcia, la sfârșitul săptămânii, ministrului de Externe Nikos Dendias, scrie milliyet.com.tr.
Atitudinea provocatoare a lui Recep Tayyip Erdogan, precum și a unor oficiali turci care, prin noi declarații incendiare, amplifică tensiunile cu Atena, pare de neoprit.
Cinci bande albaneze despre care se presupune că sunt conduse chiar din penitenciarele din centrul și sudul Greciei sunt responsabile de atacurile sângeroase comise ostentativ, în văzul tuturor în ultimele luni la Atena.
Nordic Monitor scrie despre o rețea de supraveghere creată de un polițist turc pentru a strânge informații în cadrul unei operațiuni secrete desfășurate de guvernul Turciei în Grecia pentru identificarea adepților lui Fethullah Gülen,notează To Vima.
Grecia a renunțat la privatizarea portului Alexandroupolis, devenit extrem de important din punct de vedere al energie și al securității pe fondul războiului din Ucraina.
Eventualitatea unui conflict între Turcia și Grecia pare probabilă dacă judecăm după retorica incendiară a lui Recep Erdogan, a aliaților acestuia și a presei proguvernamentale, dar chiar și după declarațiile opoziției,estimează un analist american.
Schimburile de acuzații între Grecia și Turcia sunt acum la ordinea zilei, într-un moment în care cele două țări sunt la apogeul tensiunilor geopolitice, în principal cu dosarul energetic și chestiunile militare și diplomatice.
Grecia a ieșit din 20 august din regimul special al ”supravegherii consolidate” în care s-a aflat în ultimii 4 ani - singura din UE în această situație - după ce finalizase cei 8 ani de memorandumuri de salvare financiară încheiate cu FMI, BCE și UE.
MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.