Impactul bugetar pentru majorările salariale și primele decise de Guvern pentru a pune capăt grevei generale din educație se ridică aproape la 3 miliarde de lei până la finalul anului.
Premierul Nicolae Ciucă ar urma să își anunțe demisia luni dimineață, iar în locul lui va fi desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier șeful PSD, Marcel Ciolacu.
Premierul Nicolae Ciucă a avut duminică dimineață o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Educație. Cei din urmă au anunțat că luni la ora 10:00 vor comunica decizia profesorilor în ceea ce privește noile propuneri înaintate de Executiv.
Ministerul Educației a lansat vineri în transparență un proiect de Ordonanță de urgență pentru "instituirea unor măsuri privind buna funcționare a sistemului de învățământ în anul școlar 2022 - 2023".
Majoritatea covârșitoare a profesorilor care participă la grevă o fac nu doar pentru salarii mai mari, ci și pentru a atrage atenția asupra altor nevoi din învățământ precum dotarea școlilor cu materialele didactice necesare sau oferirea de mai multe
Al treilea mare protest al profesorilor din ultimii ani are loc vineri în București. La manifestație sunt așteptați peste 20.000 de persoane, conform organizatorilor.
O declarație asumată de liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, privind creșterile salariale din învățământ va fi publicată în Monitorul Oficial, a anunțat, joi, premierul, la începutul ședinței de Guvern.
Guvernul va adopta joi un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din educație prin noua Lege a salarizării care încă nu este gata.
Președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, Marius Nistor, anunță că un nou protest al profesorilor ar putea avea loc joi sau vineri în București.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.