Dreptul la reparație, un set de norme mult așteptat, ar putea să rezolve atât nevoia consumatorilor de a își înlocui mai rar telefonul și laptopul cât și pe cea a munților de deșeuri electronice.
La 1 ianuarie, au intrat în vigoare noi norme în UE privind conținutul digital și vânzarea de bunuri. Consumatorilor și agenților economici le va fi mai ușor să cumpere și să vândă conținut digital, servicii și bunuri digitale din și în întreaga UE.
Legislatorii UE au adoptat versiunea lor a Digital Markets Act (DMA) într-un vot în plen miercuri, 15 decembrie. Astfel, Parlamentul are acum un mandat pentru negocierile cu Consiliul European și Comisia care vor produce regulamentul final.
Echipe de tineri care scriu coduri din Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Slovenia și România vor concura pe 14 octombrie pentru a obține titlul de câștigător al ediției din 2021 a Săptămânii UE a programării.
În cadrul unei audieri în Comisia pentru Comerț din Senat, avertizorul de integritate Frances Haugen a cerut transparență în legătură cu modul în care Facebook îi ademenește pe utilizatori să dea scroll în permanență.
Propunerea Comisiei Europene reprezintă un pas important împotriva deșeurilor electronice și a inconvenientelor cauzate consumatorilor de prevalența diferitelor încărcătoare incompatibile pentru dispozitivele electronice.
România se numără printre statele membre care nu au notificat Comisiei Europene transpunerea integrală a Codului european al comunicațiilor electronice.
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că, mergând prin țară, a găsit multe zone în care nu a avut semnal nici la internet, nici la telefon și nu crede că elevii care au urmat acolo școala online au avut alte condiții.
Comisia și autoritățile responsabile de cooperarea în materie de protecție a consumatorilor au trimis o scrisoare companiei Google în care i se solicită să fie mai transparentă și să respecte legislația UE.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.