Senatorii din Comisia juridică au aprobat ridicarea cererii DNA privind ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, după șase luni de tergiversare. Decizia finală va fi luată de plenul Senatului.
Președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, se întreabă de ce ar fi o prioritate raportul privind cererea DNA de urmărire penală a șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru un punct de vedere referitor la cererea DNA în cazullui Călin Popescu Tăriceanu.
Biroul permanent al Senatului a decis luni amânarea cu zece zile a termenului pentru depunerea raportului Comisiei juridice în ceea ce privește cererea DNA de ridicare a imunității președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Senatorii au decis să voteze solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu abia în prima parte a anului 2019, potrivit unor surse politice.
Comisia juridică a Senatului a amânat cu o săptămâna raportul privind cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu pentru luare de mită.
Doi miniștri cu probleme penale sunt propuși pentru a face parte din noul guven ce urmează a fi votat luni în Parlament. Este vorba despre ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, și de Rovana Plumb, care revine în executiv.
În ședința în care deputații au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb, Varujan Vosganian a susținut că Ministerul Public nu are dreptul să ceară cercetarea penală a unui parlamentar.
Plenul Camerei Deputaților decide marți dacă aprobă sau respinge cererea DNA privind ridicarea imunității deputatului PSD Rovana Plumb, în dosarul Belina.
Membrii Comisiei juridice a Camerei Deputaților au decis luni, cu 14 voturi ”împotrivă” și nouă ”pentru”, să respingă cererea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru PSD Rovana Plumb.
Într-un interviu acordat EurActiv, eurodeputatul Siegfried Mureșan vorbește despre dezbaterile privind viitorul UE și al bugetului post-Brexit, criticând lipsa de implicare a României în aceste discuții cruciale.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.