Administrația Biden a început să depună mari eforturi pentru a-i bara Iranului capacitatea de a produce și a livra drone Rusiei - un efort care amintește de îndelungatul program vizând blocarea accesului guvernului din Teheran la tehnologia nucleară.
Uniunea Europeană va continua implementarea acordului nuclear cu Iranul, deși SUA s-a retras în urmă cu un an, mai ales că administrația de la Teheran și-a respectat obligațiile.
Europa e prinsă la mijloc: consilierul SUA pentru securitate John Bolton și premierul Benjamin Netanyahu consideră că Europa trebuie să facă mai multe presiuni asupra Iranului. În același timp, Iranul dorește ca Europa să salveze acordul nuclear.
Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a propus Franței, Marii Britanii și Germaniei condiții dure dacă doresc să salveze acordul nuclear din 2015. Una din ele este promisiunea de a nu declanșa noi discuții privind programul balistic.
UE trebuie să salveze ordinea mondială multilaterală, care este pusă sub semnul întrebării de către SUA, consideră președintele francez, Emmanuel Macron, după decizia lui Donald Trump de retragere din acordul nuclear cu Iran.
Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe a declarat că vremea "răbdării strategice" s-a încheiat și a anunțat că Donald Trump va dezvălui curând o nouă strategie menită să sporească "influența" SUA la nivel mondial.
Franța, Germania, Marea Britanie, dar și Rusia, au avertizat SUA asupra consecințelor ce ar putea apărea în urma anunțului făcut de Donald Trump că va adopta o strategie mai dură față de Iran și a amenințat cu retragerea din acord.
O analiză a IDIS „Viitorul” dă de înțeles că Republica Moldova ar putea ajunge pe lista de sancțiuni a SUA din cauza acțiunilor președintelui pro-rus, Igor Dodon.
Donald Trump și soția sa, Melania, au mers și la Biserica Sfântului Mormânt, iar jurnaliștii nu au avut acces în interiorul lăcașului de cult contruit acolo unde se crede că a fost crucificat Iisus. Din Israel, Trump a luat din nou la ochi Iranul.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.