Uniunea Europeană va continua implementarea acordului nuclear cu Iranul, deși SUA s-a retras în urmă cu un an, mai ales că administrația de la Teheran și-a respectat obligațiile.
Europa e prinsă la mijloc: consilierul SUA pentru securitate John Bolton și premierul Benjamin Netanyahu consideră că Europa trebuie să facă mai multe presiuni asupra Iranului. În același timp, Iranul dorește ca Europa să salveze acordul nuclear.
Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a propus Franței, Marii Britanii și Germaniei condiții dure dacă doresc să salveze acordul nuclear din 2015. Una din ele este promisiunea de a nu declanșa noi discuții privind programul balistic.
UE trebuie să salveze ordinea mondială multilaterală, care este pusă sub semnul întrebării de către SUA, consideră președintele francez, Emmanuel Macron, după decizia lui Donald Trump de retragere din acordul nuclear cu Iran.
Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe a declarat că vremea "răbdării strategice" s-a încheiat și a anunțat că Donald Trump va dezvălui curând o nouă strategie menită să sporească "influența" SUA la nivel mondial.
Franța, Germania, Marea Britanie, dar și Rusia, au avertizat SUA asupra consecințelor ce ar putea apărea în urma anunțului făcut de Donald Trump că va adopta o strategie mai dură față de Iran și a amenințat cu retragerea din acord.
O analiză a IDIS „Viitorul” dă de înțeles că Republica Moldova ar putea ajunge pe lista de sancțiuni a SUA din cauza acțiunilor președintelui pro-rus, Igor Dodon.
Donald Trump și soția sa, Melania, au mers și la Biserica Sfântului Mormânt, iar jurnaliștii nu au avut acces în interiorul lăcașului de cult contruit acolo unde se crede că a fost crucificat Iisus. Din Israel, Trump a luat din nou la ochi Iranul.
Statele Unite au impus noi sancțiuni unor persoane și companii din Iran, ca urmare a unui test recent cu rachete balistice, deși o mare parte a sancțiunilor aplicate Iranului abia fuseseră ridicate după intrarea în vigoare a acordului nuclear.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.