Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, și primarul Clujului, Emil Boc, sunt pe primele locuri în topul încrederii românilor.
Armata și Biserica rămân instituțiile în care românii au cea mai mare încredere, statut pe care îl aveau și în urmă cu 10 ani, fiind urmate de NATO și UE, în timp ce Guvernul și Parlamentul sunt pe ultimele poziții.
Opoziția a reușit miercuri să împiedice strategia PSD de a programa sâmbătă votul pe moțiunea de cenzură. Câțiva social-democrați au preferat să nu urmeze linia partidului și au votat alături de opoziție sau s-au abținut.
Președintele Klaus Iohannis susține că percepția oamenilor asupra Uniunii Europene este foarte importantă, mai ales în contextul în care se apropie alegerile europarlamentare.
Liviu Dragnea anunță, practic, un nou program de guvernare, dar și faptul că nu va renunța să modifice legile Justiției și că nu va da niciun pas înapoi, indiferent câte piedici sau câte dosare i se vor face.
Expert Forum a lansat varianta 3.0 a Hărții Clientelismului, în care se prezintă alocările de fonduri de investiții pentru administrația locală între 2004 și 2017. Care sunt partidele politice care au beneficiat cel mai mult de acești bani.
Doar 17% dintre locuitori cred, la final de 2017, că România merge în direcția bună, un procent minim în istoria sondajului realizat de IRES, și doar jumătate din cel de la începutul anului.
Cunoscuta publicație americană scrie despre fantoma lui Soros în România, dar și în Ungaria, Slovacia, Polonia. Politicienii dau vina pe Soros pentru orice, inclusiv pe organizarea protestelor anticorupție din România.
Cei mai mulți europeni consideră că țara lor are nevoie de un lider puternic, care să fie "pregătit să schimbe regulile jocului". Germanii sunt o excepție notabilă, relatează EurActiv Franța.
Un raport al Forumului Economic Mondial (World Economic Forum - WEF) a evidențiat că, în rândul economiilor emergente, liderii autocrați sunt mult mai de încredere decât cei din țările democratice. Liderii români sunt jos, dar în companie selectă.
Cel ce zice "dacă... atunci..." merită ascultat cu toată capacitatea de ascultare de care ești capabil. S-ar putea să zică prostii, firește; dar chiar și așa, tot e relevant: formularea îți spune că pentru interlocutor unele teme sunt nenegociabile.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.