Uniunea Europeană ia în considerare deblocarea miliardelor de euro pentru Ungaria, care au fost înghețate din cauza preocupărilor legate de statul de drept, în timp ce încearcă să obțină aprobarea Budapestei pentru ajutorul acordat Ucrainei.
Parlamentul a adoptat miercuri proiectul privind pensiile speciale ale magistraților, polițiștilor și militarilor. Inițiativa a primit 91 de voturi "pentru", 19 voturi "împotrivă" și o abținere la Senat, apoi s-a întors la Camera Deputaților.
„Mă aștept ca Borislav Sarafov să preia rolul pe care fostul procuror general al Bulgariei, Ivan Gheșev, l-a deținut multă vreme - cel de «umbrelă asupra crimei organizate»", a declarat un membru al formațiunii Bulgaria Democrată, scrie Mediapool.
PE își exprimă - într-o rezoluție adoptată joi - profunda îngrijorare cu privire la evoluțiile din Ungaria, în contextul deținerii președinției Consiliului UE în a doua parte a anului 2024.
Președintele Poloniei a declarat luni că va promulga o lege ce deschide calea unei comisii să investigheze dacă formațiunea de opoziție Platforma Civică (PO) a permis ca țara să fie influențată inadecvat de Rusia, scrie Reuters.
Președintele Rumen Radev a definit drept ”mare stupiditate” atitudinea formațiunii ”Continuăm Schimbarea” de a schimba conducerea serviciilor bulgare, argumentând cu personal agreat de la ambasadele străine, scrie Dnevnik.
Consiliul Judiciar Suprem (CJS) a admis pentru examinare propunerea de revocare din funcție a procurorului-general, care este acuzat că a prejudiciat grav prestigiul justiției, scrie Mediapool.
“Voi face dezvăluiri serioase despre influența politică în sistemul judiciar", susține procurorul general, aflat în centrul unui scandal uriaș în Bulgaria.
Copreședintele formațiunii Bulgaria Democrată, Hristo Ivanov, e de acord cu solicitarea candidatei pentru funcția de premier Mariya Gabriel ca ministrul justiției să depună o cerere de revocare a procurorului - general Ivan Gheșev.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.