Producția industrială a scăzut puternic în primele șapte luni, pe fondul blocajului economic cauzat de epidemia de COVID-19, dar sectorul pare că a început să-și revină, cu o creștere semnificativă în iulie față de luna anterioară.
Producția industrială din România a înregistrat scăderi de peste 16%, în primele șase luni ale anului față de aceeași perioadă din 2019, pe fondul blocajului economic cauzat de pandemia de coronavirus.
Multe companii și-au închis porțile din cauza epidemiei de coronavirus, dar unele firme au găsit calea de a-și continua activitatea, ba chiar de a ajuta sectorul medical să depășească actuala criză.
Comisia Europeană a prezentat marți o nouă strategie menită să ajute industria europeană să conducă tranziția dublă către neutralitatea climatică și către poziția de lider în domeniul digital.
Eurodeputatul PPE/PNL Marian-Jean Marinescu vorbește, într-un interviu acordat EurActiv, despre măsurile incluse în Pactul ecologic european, subliniind provocările diferite aduse de această nouă politică pentru statele membre din vest și din est.
Producția industrială a scăzut în octombrie și în primele zece luni ale anului, subliniind declinul celui mai important sector al economiei românești, pe fondul scăderii comenzilor externe.
Producția industrială a scăzut cu 3,3% în iulie față de luna anterioară, cel mai amplu declin postat în statele membre UE, arată datele biroului european de statistică Eurostat.
Autoritățile române nu par interesate de potențiala vânzare a celui mai mare combinat siderurgic din țară, iar președintele Consiliului Concurenței spune că oficialii de la Bruxelles se vor asigura că producția va continua la Galați.
Producția industrială a crescut cu peste 9% în noiembrie 2017 comparativ cu aceeași lună a anului precedent, a doua creștere la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.