Indicele global al prețurilor produselor alimentare a scăzut ușor și în luna mai, pentru a doua lună consecutivă, după ce în luna martie a atins un maxim istoric, scrie Agerpres.
Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 300 milioane de euro (1,5 miliarde de lei), menită să sprijine entitățile agroalimentare în contextul pandemiei de coronavirus.
Uniunea Europeană va distribui jumătate de miliard de euro fermierilor afectați de conflictul din Ucraina, ca parte a unui pachet de măsuri destinat calmării creșterii prețurilor mondiale la alimente și îngrijorărilor privind securitatea alimentară.
Războiul din Ucraina a adus în prim plan și problema spinoasă a securității alimentare în UE, iar Comisia Europeană avertizează sectorul agroalimentar să se pregătească de impact, atât pentru următoarele săptămâni, cât și pe termen lung.
Comisia Europeană a autorizat marți șapte noi produse modificate genetic și a reînnoit autorizațiile pentru alte trei. Plantele pot fi utilizate în alimentația umană, cât și pentru hrănirea animalelor, dar autorizarea nu acoperă și cultivarea acestor
Comisia Europeană a deschis proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva a 12 state membre, printre care și România, pentru că nu au transpus normele UE care interzic practicile comerciale neloiale în sectorul agroalimentar.
Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a „Salatei cu icre de știucă de Tulcea” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).
Deși Europa a renunțat la subvenționarea exporturilor de produse agricole, Politica Agricolă Comună continuă să joace un rol important în formarea prețurilor pe piețele internaționale.
Probabil că ați auzit de CETA, TTIP, tratatul cu Mercosur, deoarece dezbaterea asupra acestor acorduri de liber schimb s-a intensificat în ultimii ani.
Diferențele de compoziție dintre produsele vândute sub aceeași marcă în state UE diferite se transferă deseori și în schimbări de gust, arată partea a doua a unui studiu efectuat pentru Comisia Europeană.
După ce au eșuat în a convinge UE să accepte obligația ca supermarketurile să vândă majoritar produse alimentare românești, parlamentarii încearcă să forțeze cumpărătorii (de stat) să nu cumpere produse de import.
Anunțat pe 22 aprilie, pachetul conține măsuri referitoare la depozitarea produselor lactate și a cărnii, măsuri de auto-organizare în cadrul pieței și programe de sprijinire a pieței de legume și fructe.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.