Boiko Borisov a convocat o ședință de cabinet sâmbătă pentru a discuta problema diferențelor de calitate dintre produsele vândute în vestul Europei și cele vândute în este, scrie EurActiv.com.
În orașele în care a fost restricționată sau interzisă introducerea grăsimilor trans în alimente, numărul persoanelor spitalizate ca urmare a unor evenimente provocate de bolile cardiovasculare a scăzut cu circa 6% într-un interval de trei ani.
Un nou studiu elaborat de autoritățile slovace a descoperit diferențe semnificative între calitatea produselor similare vândute în Slovacia și Austria, scrie EurActiv.com. În acest timp, România cere voie altor țări să facă teste.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat luni că a trimis vineri o scrisoare omologilor din cinci state europene pentru a avea acordul de a preleva probe pe alimente similare cu cele care se comercializează în România.
Avansul puternic al importurilor a dus la creșterea de șase ori a deficitului din comerțul extern cu produse agroalimentare, deși exporturile de grâu s-au dublat anul trecut.
Acordurile comerciale pot contribui la creșterea vânzărilor și pot sprijini crearea de locuri de muncă în sectorul agroalimentar al Uniunii Europene, arată un studiu recent comandat de Comisia Europeană.
Ministerul Agriculturii a început să analizeze cum ar putea trata subiectul diferențelor de calitate dintre alimentele vândute în magazinele din estul Europei și cele comercializate în vest.
România a înregistrat un deficit de 292,4 milioane de euro în comerțul cu produse agroalimentare după 11 luni din 2016, în condițiile în care, în perioada similară din 2015, era pe un excedent de 65,3 milioane de euro.
Ambalajele impermeabile utilizate pentru pizza, hamburgeri și alte alimente gata preparate conțin substanțe fluorurate potențial dăunătoare, potrivit unui studiu realizat recent, informează AFP.
Prețurile produselor alimentare au scăzut cu 1,5% în 2016, comparativ cu 2015, anul trecut fiind al cincilea an consecutiv de scădere a prețului la alimente, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).
Zilnic, un român aruncă la gunoi cca. 350 de grame de alimente, în condițiile în care ne situăm printre statele cele mai sărace ale Uniunii Europene. 40% dintre resursele financiare sunt cheltuite pe mâncare care ajunge în pubele.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.