Pandemia de coronavirus a lovit în special comunitățile marginalizate și a exacerbat inegalitățile din societate, conform unei comisii de experți a Consiliului Europei, relatează DPA, citată de Agerpres.
Populația romă a cunoscut niveluri șocante de rasism instituțional și discriminare în întreaga UE în perioada de lockdown din primăvară. Mai puțin stigmatizați în timpul celui de-al doilea val, romii nu au cunoscut îmbunătățiri a situației sociale
Studiul ”Dreptul la locuire adecvată în municipiul București” al Centrului pentru Resurse Juridice arată că, per ansamblu, accesul cetățeanului la locuințe sociale este greoi, impredictibil, suprabirocratizat, anacronic, discriminatoriu și iluzoriu.
România stagnează anul acesta în Raportul Global al Progresului Social, pe locul 44 în lume din 146 de țări analizate. Raportul pe 2018, comparativ cu 2017, arată unde a progresat România și unde a regresat.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.