Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis în prima zi a sesiunii parlamentare din 2023 că social-democrații se concentrează pe redactarea unui plan de măsuri care să stopeze creșterea prețurilor și a inflației.
Rata anuală a inflației a scăzut la 16,4% în luna decembrie 2022, de la 16,8% în noiembrie, pe fondul scumpirii produselor alimentare cu 22,05%, mărfurilor nealimentare cu 14,95% și a serviciilor cu 9,78%, potrivit datelor INS, citate de Agerpres.
Comisarului pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se așteaptă ca ponderea Politicii Agricole Comune în bugetul UE să fie majorată în următorul program, care va începe în 2028, în timp ce creșterea inflației se resimte în sectorul agroalimentar.
Rata anuală a inflației a ajuns în noiembrie 2022 la 16,76%, peste nivelul prognozat, după ce în octombrie a scăzut la 15,32%, de la 15,88% în septembrie.
Anul 2022 a marcat sfârșitul restricțiilor cauzate de COVID-19, însă această realizare a fost urmată de un an plin de dezamăgiri, fie că vorbim de războiul de la granițele României sau de nivelul extrem de ridicat al inflației.
Inflația îi afectează pe consumatorii ungari mai sensibil decât media europeană, ceea ce este exacerbat și de faptul că populația are mai puține oportunități de a economisi, rezultă din Sondajul European Privind Plățile Consumatorilor.
Pentru primul său discurs de politică generală, pe 4 ianuarie, premierul britanic Rishi Sunak a făcut cinci promisiuni, printre care și reducerea listelor de așteptare pentru serviciul de sănătate, informează Le Monde.
Primele sărbători fără restricții se apropie, însă provocările capătă o nouă formă anul acesta din cauza contextului economico-social în care se află țara noastră.
Zahărul se află în topul celor mai mari scumpiri înregistrate în ultimul an, cu o creștere a prețului de 61,94% în noiembrie 2022 față de noiembrie 2021, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.