Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat marți că se fac noi investiții în infrastructura energetică din țara noastră, iar beneficiarul proiectelor este Distribuție Energie Electrică Romania S.A..
E nevoie de o transformare profundă a sistemului energetic european, care trebuie să devină mai interactiv și mai inteligent, prin Pactul verde european și planul REPowerEU, pentru a ajuta consumatorii să profite de beneficiile tranziției verzi.
România vrea ca 30,7% din energia consumată în 2030 să provină din surse regenerabile, dar riscă să dezamăgească autoritățile de la Bruxelles cu acest obiectiv puțin ambițios.
UE ar putea aloca, în următorii 7 ani, peste un miliard de euro Republicii Moldova, a declarat Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European pentru relația cu Parlamentul R. Moldova, într-un interviu pentru TVR Moldova.
Siegfried Mureșan propune ca 50% din viitoarele fonduri UE pentru Republica Moldova să meargă spre conectivitatea energetică pentru a reduce dependența de Federația Rusă.
SUA rămân dedicate colaborării cu cele 12 state membre ale Inițiativei celor Trei Mări pentru continuarea extinderii infrastructurii energetice, de transport și digitale, se arată într-un mesaj transmis de Donald Trump președintelui Iohannis.
Uniunea Europeană vrea să crească mai rapid producția de energie din surse regenerabile. Paradoxal, aceasta este o veste bună și pentru cei care exploatează o sursă convențională de energie - gazele naturale.
Statele din Europa Centrală și Europa de Sud-Est au nevoie de o extindere a infrastructurii energetice, iar Comisia Europeană dorește să finanțeze anumite proiecte prioritare.
România are nevoie de investiții de 5 miliarde de lei pentru a menține rețeaua de electricitate în parametri funcționali, însă Transelectrica, operatorul sistemului național de transport, nu are asigurate fondurile.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.