Comisia a aprobat marți construirea unui drum expres între orașele Craiova și Pitești. UE va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două orașe.
CNAIR a publicat în SEAP procedura de licitație restrânsă de proiectare și execuție a lotului 3 din autostrada Sibiu-Pitești. Pentru cei 37,4 kilometri de la Tigveni la Cornetu, costul este estimat la 1,1-1,2 miliarde euro, scrie HotNews.
Ministerul Fondurilor Europene va continua proiectele aflate într-un anumit stadiu de pregătire, dar nu mai poate fi vorba de lansarea unor proiecte noi în ultimul an al perioadei de programare a UE, consideră ministrul Marcel Boloș.
Ministrul Transporturilor dă asigurări că proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești va continua, iar autoritățile române vor transmite în timp util toate clarificările către Comisia Europeană.
Fostul ministru PSD al transporturilor Răzvan Cuc a avertizat că finanțarea europeană pentru autostrada Sibiu-Pitești este în pericol, dar Ministerul Fondurilor Europene susține că a primit de la Bruxelles doar o solicitare de informații suplimentare
Lotul 4 Lugoj – Deva de pe A1, cu o lungime de 22 km, între Șoimuș și Ilia, în județul Hunedoara, a fost recepționat, dar nu poate fi deschis circulației, din cauză că nu poate fi descărcat traficul, informează CNAIR.
Premierul Viorica Dăncilă anunță că Autostrada Comarnic-Brașov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima ședință CSAT de importanță națională și va fi construită din fonduri guvernamentale.
Directorul general interimar al CNAIR, Narcis Neaga, a anunțat marți seară că a demisionat din funcție, după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea sa.
Conform unui studiu realizat de AmCham în perioada 17 mai - 17 iunie 2019, doar o firmă din 120 vrea să facă o investiție de peste 100 milioane de euro în România în 2019, în timp ce trei firme au decis să-și închidă afacerea.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat vina luni pe statul paralel pentru lipsa autostrăzilor din România, el susținând că angajații din companii nu au semnat contracte de teama DNA.
Cea mai mare comună din România, Florești, a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii 10 ani, banii europeni contribuind la rezolvarea unor probleme provocate de această extindere rapidă. Altele rămân pe tapet.