Comisia Europeană a anunțat vineri că a lansat împotriva Regatului Unit patru noi proceduri de infringement pentru nerespectarea dispozițiilor vamale post-Brexit prevăzute în protocolul privind Irlanda de Nord.
Comisia a decis joi să inițieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere Luxemburgului și României.
Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiție a UE în legătură cu o hotărâre pronunțată în Regatul Unit care permite executarea unei hotărâri arbitrale prin care România ar trebui să acorde un ajutor de stat considerat ilegal de UE.
Executivul european a emis miercuri două avize motivate în privința nerespectării de către România a unor directive privind apele urbane reziduale și biodiversitatea.
Comisia a introdus joi acțiuni în justiție împotriva a 18 state membre pentru nerespectarea obligației de a asigura aplicarea corespunzătoare a normelor UE privind evaluarea proporționalității noilor reglementări referitoare la profesii.
Comisia a hotărât vineri să trimită din nou România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea pe deplin a hotărârii Curții din 18 octombrie 2018.
România se numără printre statele membre care nu au notificat Comisiei Europene transpunerea integrală a Codului european al comunicațiilor electronice.
Polonia va desființa camera disciplinară a Curții Supreme în cadrul reformei mai ample a sistemului său judiciar în lunile următoare, a anunțat marți guvernul de la Varșovia.
Comisia Europeană a deschis proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva a 12 state membre, printre care și România, pentru că nu au transpus normele UE care interzic practicile comerciale neloiale în sectorul agroalimentar.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.