Europa se îndreaptă pe nesimțite în poziția în care va fi dependentă de îngrășămintele rusești, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizează unul din cei mai mari producători europeni de îngrășăminte necesare pentru culturile agricole.
În țările care excelează în domeniul cultivării cerealelor, se aplică în continuare aproximativ de două ori mai multe substanțe active pe ogoare decât în Ungaria, transmite publicația maghiară Magyar Hírlap.
Sectorul agricol din UE este mai dependent acum de Moscova decât era înainte de războiul din Ucraina. Blocul a înlocuit dependența energetică cu dependența de îngrășăminte, a avertizat CEO-ul și președintele companiei chimice norvegiene Yara.
Producerea de alimente reprezintă 15% din consumul global de combustibili fosili. Un nou studiu trage un semnal de alarmă privind dependența producției alimentare de produse petrochimice înaintea conferinței ONU COP28 privind clima din noiembrie.
Miniștrii europeni ai agriculturii nu s-au decis încă dacă ar trebui folosite fonduri europene sau ajutoare de stat pentru sprijinirea fermierilor care se confruntă cu creșterea costurilor la produsele agricole auxiliare, cum ar fi îngrășămintele.
Cel mai mare producător de îngrășăminte din România a anunțat luni că ar putea relua în scurt timp producția, în funcție de disponibilitatea gazului pe piața locală și de ajutoarele financiare anunțate la nivel european.
Producția agricolă din 2022 este în pericol după ce Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte pe bază de azot din România, a anunțat că va opri producția din cauza prețurilor ridicate la energie.
Judecătorii ICCJ au constatat nereguli grave în rechizitoriul făcut de procurori și au anulat probe importante. Decizia magistraților poate fi contestată.
Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că TVA-ul pentru lucrările agricole, dar și pentru livrarea de inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi semințe, îngrășăminte, pesticide, ar putea scădea de la 1 august anul acesta de la 20% la 9%.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.