Miniștrii europeni ai agriculturii nu s-au decis încă dacă ar trebui folosite fonduri europene sau ajutoare de stat pentru sprijinirea fermierilor care se confruntă cu creșterea costurilor la produsele agricole auxiliare, cum ar fi îngrășămintele.
Cel mai mare producător de îngrășăminte din România a anunțat luni că ar putea relua în scurt timp producția, în funcție de disponibilitatea gazului pe piața locală și de ajutoarele financiare anunțate la nivel european.
Producția agricolă din 2022 este în pericol după ce Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte pe bază de azot din România, a anunțat că va opri producția din cauza prețurilor ridicate la energie.
Judecătorii ICCJ au constatat nereguli grave în rechizitoriul făcut de procurori și au anulat probe importante. Decizia magistraților poate fi contestată.
Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că TVA-ul pentru lucrările agricole, dar și pentru livrarea de inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi semințe, îngrășăminte, pesticide, ar putea scădea de la 1 august anul acesta de la 20% la 9%.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.