Comisia Europeană a prezentat miercuri Planul european de combatere a cancerului, care stabilește o nouă abordare a UE în materie de prevenire, de tratament și de îngrijire a pacienților care suferă de această boală.
Comisia Europeană a anunțat joi câștigătorii ediției din 2020 a concursului european pentru inovare socială, un concurs cu premii de stimulare, organizat în toate țările din UE și în țările asociate la programul Orizont 2020.
Orașul belgian Leuven a fost selectat drept Capitală europeană a inovării 2020, a anunțat joi Comisia Europeană. Printre finaliștii competiției s-a aflat și municipiul Cluj-Napoca.
CE a lansat luni o cerere de exprimare a interesului vizând constituirea unor parteneriate tematice pentru a testa proiecte de inovare interregionale care să sprijine acțiuni de reacție și redresare ca urmare a pandemiei cauzate de Sars-CoV-2.
Compania Sveltedca Partners SRL din Brașov se află printre firmele care vor primi finanțări de la Consiliul European pentru Inovare, care susține antreprenorii ce creează soluții transformatoare la provocări de mediu și ale societății.
Comisia va da aproape 41 de milioane de euro prin intermediul programului Orizont 2020 pentru a sprijini 9 proiecte care vizează găsirea de soluții inovatoare în materie de securitate cibernetică și de protecție a vieții private.
Comisia Europeană a anunțat joi lansarea a două proiecte pentru a furniza expertiză regiunilor și orașelor din România, în cooperare cu Guvernul de la București și cu Banca Mondială.
Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) va finanța 20 de proiecte urbane cu 82 de milioane de euro. Baia Mare este unul dintre orașele beneficiare și va primi o finanțare de peste 2,6 milioane de euro.
Performanțele UE în materie de inovare s-au îmbunătățit în mod constant timp de patru ani la rând. România și Slovenia, în schimb, au înregistrat cele mai puternice scăderi ale performanțelor în acest domeniu.
În intervalul 11-14 iunie, Președinția română a Consiliului UE a organizat împreună cu Programul Alimentar Mondial (PAM), la Bruxelles, expoziția cu tema "Explorarea puterii de inovare pentru prevenirea și soluționarea crizelor".
EurActiv a organizat săptămâna trecută un workshop privind contribuția fondurilor UE la creșterea competitivității fermierilor și rolul tot mai important al tehnologiei în agricultură. Prezentările vorbitorilor pot fi consultate în acest articol.
Uniunea Europeană vrea să aloce mai mulți bani pentru dezvoltarea unor noi tehnologii pentru sectorul agricol pentru a crește productivitatea, dar și pentru a reduce impactul fermelor asupra mediului.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.