Comisia Europeană a plătit 8,5 miliarde de euro în cea de-a treia tranșă de sprijin financiar către cinci state membre în cadrul instrumentului SURE, a anunțat marți Executivul UE.
Comisia Europeană a adoptat joi un nou pachet privind finanțele digitale, care include strategia privind finanțele digitale și strategia privind plățile de mică valoare, precum și propuneri legislative privind criptoactivele și reziliența digitală.
După o videoconferință de 16 ore pe parcursul nopții de marți spre miercuri, miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană nu au reușit să se pună de acord în privința răspunsului UE la criza economică provocată de pandemia de coronavirus.
Pactul ecologic european (Green Deal) va aloca bani pentru tranziția regiunilor miniere din UE la economia verde, dar pentru a profita la maximum de acestea Guvernul trebuie să susțină noi mecanisme de finanțare, spune eurodeputatul Cristian Ghinea.
Cinci bănci au semnat acorduri de garantare pentru implementarea Inițiativei pentru IMM-uri în România, prin care se oferă finanțări noi pentru întreprinderi din toate regiunile țării.
România trebuie să dovedească mai multă flexibilitate în alocarea fondurilor europene dacă vrea o rată mai bună de absorbție pentru a reduce decalajele de dezvoltare față de vestul Europei.
Industriile creative au luat avânt în România, iar acum antreprenorii au acces la un pachet complex, ce include consultanță pentru idei originale de afaceri și vizibilitate pe platforma Romanian stories pentru proiectele care au deja o poveste.
Finanțarea investițiilor în agricultură, transpunerea în PNDR a propunerilor din pachetul ”Clasa de Mijloc la Sate” și stadiul actual al depunerilor de proiecte și al schemelor de plată în zona Constanța au fost temele conferinței de la Constanța.
De la cărți artistice, la pantofi cu zâmbet sau coffee-shop, fiecare mică poveste de afacere poate fi a celui/celei care exploatează creativitatea. Un site face cunoscută povestea lor, la pachet cu alte forme de sprijin, inițiate din mediul bancar.
Persoanele interesate de finanțarea activităților agricole și non-agricole din mediul rural sunt invitate să completeze formularul de înregistrare până la data de 19 octombrie, inclusiv. Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate.
În contextul în care începutul de an în agricultură a stat sub semnul lipsei subvențiilor, în pofida condițiilor meteo favorabile și a perspectivelor bune de dezvoltare, fermierii români sunt îngrijorați de lipsa banilor.
În premieră pe piața bancară din România este lansat creditul EaSI garantat de Comisia Europeană și Fondul European de Investiții, pentru a sprijini dezvoltarea întreprinderilor mici, transmite printr-un comunicat de presă NexteBank.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.