Peste 450 de personalități cu vederi pro-UE din mediul academic și instituțional, reprezentanți ai societății civile și ai comunității de afaceri au semnat un apel adresat comunității europene pentru un răspuns comun la amenințarea noului coronavirus
Doi diplomați din Ungaria vor fi delegați la Chișinău pentru a consulta guvernul referitor la integrarea europeană, iar elevii din R. Moldova vor primi 40 de burse de studiu la universitățile din Ungaria, relatează Radio Chișinău.
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la reuniunea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București, că în relația cu Republica Moldova, România va continua doar proiectele de sprijin dedicate direct cetățenilor.
Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, o întrevedere cu omologul său din Republica Moldova, Igor Dodon.
Temerile românilor legate de Uniunea Europeană sunt alimentate de frica de necunoscut, iar cea mai bună metodă de a scăpa de această intoleranță este contactul direct cu societățile din celelalte state europene, apreciază Angela Cristea.
România aniversează, pe 1 ianuarie 2019, 12 ani de la intrarea în Uniunea Europeană, unul dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă a țării.
La șase săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și cu două săptămâni înainte de alegerile europene, liderii UE se vor întâlni la Sibiu pentru a reflecta cu privire la agenda strategică ce va orienta activitatea UE în următorii ani
Politica de coeziune este principalul vehicul de investiții al Uniunii Europene. Circa o treime din bugetul european este alocată pentru sprijinirea regiunilor mai puțin dezvoltate, dar și pentru susținerea inovației și a firmelor mici și mijlocii.
Toate formațiunile de pe eșichierul politic se pronunță pentru o integrare mai strânsă a României cu restul Uniunii Europene, dar multor politicieni le-ar fi greu să evidențieze care vor fi avantajele.
România își menține angajamentul de aderare la zona euro, dar Guvernul nu își asumă, în programul de convergență ce va fi transmis Comisiei Europene, o dată concretă, cu toate că PSD a votat pentru adoptarea monedei unice până în 2024.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.