"Nimeni nu va contrasemna aderarea la UE a unei țări candidate care se abate de la angajamentele sale și își deranjează vecinii care sunt deja membri ai familiei europene", a precizat vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.
Potrivit ministrului Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, actorii politici internaționali ar trebui să înceteze cu "instigarea la tensiune" în Bosnia-Herțegovina, să înceteze cu amenințarea cu sancțiuni și cu imixtiunea violentă.
Republica Moldova va primi o asistență de 5 milioane de euro de la UE și 3 milioane de euro de la guvernul german, care se vor adăuga celor 37 de milioane de euro deja promise în acest an, a spus ministrul german de externe Annalena Berbock.
Republica Moldova intenționează să adere la Uniunea Europeană, însă nu are niciun plan de a renunța la neutralitatea sa pentru a se alătura NATO, susține șefa guvernului de la Chișinău, Natalia Gavrilița.
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a venit la București pentru întrevederi cu șeful statului și cu premierul. Cele mai importante teme discutate au fost criza sanitară și susținerea acordată de România pentru parcursul european al Moldovei.
Peste 450 de personalități cu vederi pro-UE din mediul academic și instituțional, reprezentanți ai societății civile și ai comunității de afaceri au semnat un apel adresat comunității europene pentru un răspuns comun la amenințarea noului coronavirus
Doi diplomați din Ungaria vor fi delegați la Chișinău pentru a consulta guvernul referitor la integrarea europeană, iar elevii din R. Moldova vor primi 40 de burse de studiu la universitățile din Ungaria, relatează Radio Chișinău.
Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la reuniunea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București, că în relația cu Republica Moldova, România va continua doar proiectele de sprijin dedicate direct cetățenilor.
Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri, în marja participării la segmentul de nivel înalt a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, o întrevedere cu omologul său din Republica Moldova, Igor Dodon.
Temerile românilor legate de Uniunea Europeană sunt alimentate de frica de necunoscut, iar cea mai bună metodă de a scăpa de această intoleranță este contactul direct cu societățile din celelalte state europene, apreciază Angela Cristea.
România aniversează, pe 1 ianuarie 2019, 12 ani de la intrarea în Uniunea Europeană, unul dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă a țării.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.