În următorii 10 ani vor fi lansați 20.000 de sateliți. Comisia a prezentat un plan de comunicații prin satelit, în valoare de 6 miliarde de euro, care răspunde nevoii de reducere a dependenței UE de companiile străine.
Executivul UE a publicat o recomandare prin care invită statele membre să impulsioneze investițiile în infrastructura necesară conectivității în bandă largă de foarte mare capacitate, inclusiv în infrastructura 5G.
Numărul total de conexiuni la internet mobil de bandă largă era de 16,6 milioane la mijlocul anului 2017, cu 13% mai multe decât în urmă cu un an, în contextul dublării numărului de conexiuni 4G.
Zonele urbane sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză, România fiind pe locul doi în UE în privința proporției de abonamente, dar rata de digitalizare a economiei și nivelul competențelor digitale rămân scăzute.
Două treimi din gospodării au acces la Internet, cele mai multe conexiuni fiind fixe, în bandă largă, arată datele Institutului Național de Statistică.
Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat a doua-a fază a proiectului major RO-NET, cu o alocare de 45,7 milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regională (FEDR).
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.