Președintele Ucrainei a promulgat controversata Lege a educației. Comunitatea românească din Ucraina îi solicitase lui Petro Poroșenko să blocheze prin veto această lege, considerând că duce la asimilarea lingvistică a minorităților naționale.
Parlamentarii români s-a reunit, miercuri, în ședință comună de plen, pentru a adopta o declarație cu privire la situația minorităților din Ucraina. Și ministrul Teodor Meleșcanu a vorbit cu omologul său ucrainian despre îngrijorarea de la București.
După semnare, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Andrii Parubii, a trimis legea șefului statului, Petro Poroșenko, fiind nevoie de semnătura acestuia pentru a intra în vigoare.
Miniștrii de Externe din România, Ungaria, Bulgaria și Grecia au transmis omologului ucrainean o scrisoare comună prin care au exprimat îngrijorarea și profundul regret față de adoptarea de către Radă a proiectului de Lege a Învățământului.
Parlamentul de la Kiev a adoptat o lege prin care desființează sistemul de învățământ în limba maternă. Românii din regiunea Cernăuți și maghiarii din Transcarpatia solicită președintelui să blocheze prin veto noua lege.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.