Guvernul ar vrea ca extracția gazelor din Marea Neagră să înceapă în următorii ani, dar fereastra de oportunitate pentru investiții se reduce tot mai mult.
Valoarea investițiilor înregistrate în România în primele nouă luni ale anului este de 30 de miliarde de lei, amintește ministrul finanțelor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Banca Mondială estimează o scădere cu până la 4,4% a economiilor emergente și în curs de dezvoltare din
Europa și Asia Centrală în 2020, ceea ce reprezintă cea mai severă recesiune de la criza financiară din 2008.
Investițiile nete în economia națională au crescut cu 0,4% în al doilea trimestru comparativ cu aceeași perioadă din 2019, până la 23,5 miliarde de lei, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică.
România are acum șansa unică să recupereze decalajele dintre regiuni, cu ajutorul fondurilor venite de la Uniunea Europeană, a declarat ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.
Circa 30% din fondurile de 80 de miliarde de euro pe care România le va primi din viitorul buget pe termen lung și din instrumentul de relansare economică ale Uniunii Europene trebuie alocate pentru proiecte de mediu.
Premierul Ludovic Orban dă asigurări că guvernul va aloca fonduri pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă la rectificarea bugetară, iar banii vor fi plătiți după ce Comisia Europeană își va da acordul.
Guvernul a cheltuit 16,1 miliarde de lei pentru investiții în primele șase luni ale anului 2020, cea mai mare sumă alocată investițiilor în ultimii zece ani, susține ministrul fiunanțelor Florin Cîțu.
România va primi mai multe fonduri europene decât se prefigura înainte de criza coronavirusului, o parte din bani fiind destinați relansării economice de după criza sanitară.
Programul Operațional de Sănătate ar putea deveni funcțional chiar din primul trimestru al anului viitor, iar România ar putea accesa până la 4,5 miliarde de euro, susține ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.