Banca Mondială estimează o scădere cu până la 4,4% a economiilor emergente și în curs de dezvoltare din
Europa și Asia Centrală în 2020, ceea ce reprezintă cea mai severă recesiune de la criza financiară din 2008.
Investițiile nete în economia națională au crescut cu 0,4% în al doilea trimestru comparativ cu aceeași perioadă din 2019, până la 23,5 miliarde de lei, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică.
România are acum șansa unică să recupereze decalajele dintre regiuni, cu ajutorul fondurilor venite de la Uniunea Europeană, a declarat ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.
Circa 30% din fondurile de 80 de miliarde de euro pe care România le va primi din viitorul buget pe termen lung și din instrumentul de relansare economică ale Uniunii Europene trebuie alocate pentru proiecte de mediu.
Premierul Ludovic Orban dă asigurări că guvernul va aloca fonduri pentru despăgubirea fermierilor afectați de secetă la rectificarea bugetară, iar banii vor fi plătiți după ce Comisia Europeană își va da acordul.
Guvernul a cheltuit 16,1 miliarde de lei pentru investiții în primele șase luni ale anului 2020, cea mai mare sumă alocată investițiilor în ultimii zece ani, susține ministrul fiunanțelor Florin Cîțu.
România va primi mai multe fonduri europene decât se prefigura înainte de criza coronavirusului, o parte din bani fiind destinați relansării economice de după criza sanitară.
Programul Operațional de Sănătate ar putea deveni funcțional chiar din primul trimestru al anului viitor, iar România ar putea accesa până la 4,5 miliarde de euro, susține ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.
Ministerul Fondurilor Europene va continua proiectele aflate într-un anumit stadiu de pregătire, dar nu mai poate fi vorba de lansarea unor proiecte noi în ultimul an al perioadei de programare a UE, consideră ministrul Marcel Boloș.
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este pregătită să susțină investițiile publice din România, atât financiar, cât și punând la dispoziție vasta sa expertiză.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.