Guvernul a aprobat joi ordonanța de urgență referitoare la mecanismul pentru analiză și autorizare a investițiilor străine directe care vin din spațiul non-UE, a anunțat purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru.
Scumpirea produselor energetice de import se observă și în balanța de plăți, al cărei deficit s-a accentuat în primele două luni ale anului, potrivit statisticii băncii centrale.
Investițiile străine directe au depășit anul trecut 7,2 miliarde de euro, mai mult decât dublu comparativ cu nivelul înregistrat în 2020, arată datele publicate luni de Banca Națională a României.
Investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat în primele 11 luni ale anului trecut 6,87 miliarde de euro, de peste două ori mai mult decât 2,4 miliarde de euro în aceeași perioadă din 2020.
Investițiile directe ale nerezidenților s-au cifrat la 5,28 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului, de peste trei ori mai mult decât în aceeași perioadă din 2020.
Investițiile directe ale nerezidenților au totalizat 4,394 miliarde de euro în perioada ianuarie-august, de aproape trei ori mai mult decât valoarea consemnată în același interval din 2020, arată datele băncii centrale.
Deși pare un episod de moment, dezbinarea coaliției de guvernare nu face doar ca demersurile actuale de redresare să stagneze acum, în plină pandemie și cu un val 4 în plină desfășurare, ci afectează dezvoltarea României și pe viitor.
Investițiile directe ale rnerezidenților au însumat în primele cinci luni ale anului 2,43 miliarde de euro, comparativ cu 758 milioane de euro în aceeași perioadă din 2020.
Investițiile străine directe s-au ridicat la 2,33 miliarde de euro în perioada ianuarie-aprilie, cu circa 800 milioane de euro mai mult decât în urmă cu o lună, arată datele băncii centrale.
Investiții directe ale nerezidenților au însumat 1,53 miliarde de euro în primele trei luni, în creștere de la 399 milioane de euro în același interval din 2020, a anunțat vineri BNR.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.