PNL a plătit anul trecut aproape 40 de milioane de lei (8 milioane de euro) pentru promovarea în presă și propagandă. Cu 18 milioane de lei mai mult decât în 2021, potrivit Autorității Electorale Permanente (AEP), conform unei analize Libertatea.ro.
Alianța Europeană a Agențiilor de Știri (EANA) a transmis, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, că își reafirmă angajamentul față de principiile fundamentale ale jurnalismului și solicită protejarea libertății presei în întreaga lume.
Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 3 mai, a Zilei Mondiale a Libertății Presei și, cu această ocazie, reiterează importanța drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
Situația presei din România nu este foarte roză și este mult loc de îmbunătățiri, iar România ar trebui să arate progrese din acest punct de vedere în raportul privind statul de drept a declarat vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova.
UE a demonstrat că poate acționa atunci când se confruntă cu o urgență. Așa a procedat și atunci când a interzis principalele organe de propagandă ale Kremlinului, împiedicându-le să mai otrăvească prin dezinformarea lor spațiul informațional.
Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ) a anunțat miercuri că a suspendat calitatea de membru a principalului sindicat de jurnalism din Rusia, după ce acesta a stabilit filiale în regiunile ocupate din Ucraina, informează Reuters.
Jurnaliștii Clément Di Roma și Carol Valade au primit Premiul Daphne Caruana Galizia, ediția 2022, pentru documentarul „Republica Centrafricană sub influența Rusiei”.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.