Jurnaliștii afirmă că sunt supuși unor restricții crescânde venite din partea guvernului președintelui Volodimir Zelenski, ei susținând că măsurile depășesc motivele de securitate datorate războiului, potrivit The New York Times.
Atacurile politice asupra libertății presei, inclusiv detenția jurnaliștilor, suprimarea instituțiilor media independente și difuzarea pe scară largă a dezinformării, s-au intensificat în mod semnificativ în ultimul an.
Angajații Radio România din București, Constanta, Târgu Mureș, lași, Timișoara, Craiova, Reșița, Cluj au protestat, în fața sediilor, față de veniturile salariale de mizerie la care se situează majoritatea celor cu funcții de execuție.
Un consorțiu grec, german și britanic a câștigat Premiul Daphne Caruana Galizia pentru investigarea naufragiului vasului Adriana, care a făcut peste 600 de victime în largul insulei Pylos.
PNL a plătit anul trecut aproape 40 de milioane de lei (8 milioane de euro) pentru promovarea în presă și propagandă. Cu 18 milioane de lei mai mult decât în 2021, potrivit Autorității Electorale Permanente (AEP), conform unei analize Libertatea.ro.
Alianța Europeană a Agențiilor de Știri (EANA) a transmis, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, că își reafirmă angajamentul față de principiile fundamentale ale jurnalismului și solicită protejarea libertății presei în întreaga lume.
Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 3 mai, a Zilei Mondiale a Libertății Presei și, cu această ocazie, reiterează importanța drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.