Situația presei din România nu este foarte roză și este mult loc de îmbunătățiri, iar România ar trebui să arate progrese din acest punct de vedere în raportul privind statul de drept a declarat vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova.
UE a demonstrat că poate acționa atunci când se confruntă cu o urgență. Așa a procedat și atunci când a interzis principalele organe de propagandă ale Kremlinului, împiedicându-le să mai otrăvească prin dezinformarea lor spațiul informațional.
Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ) a anunțat miercuri că a suspendat calitatea de membru a principalului sindicat de jurnalism din Rusia, după ce acesta a stabilit filiale în regiunile ocupate din Ucraina, informează Reuters.
Jurnaliștii Clément Di Roma și Carol Valade au primit Premiul Daphne Caruana Galizia, ediția 2022, pentru documentarul „Republica Centrafricană sub influența Rusiei”.
Centrul pentru Jurnalism Independent, cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, a publicat săptămâna aceasta un nou raport asupra stării presei din România, arătând care este adevăratul preț al meseriei de jurnalist.
De Ziua Mondială a Libertății Presei, premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj de mulțumire jurnaliștilor pentru munca din timpul pandemie, afirmând că munca acestora este "vitală" în combaterea știrilor false despre COVID-19.
Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la data de 3 mai, a Zilei Mondiale a Libertății Presei și subliniază "locul esențial ocupat de mass-media libere și pluraliste în ansamblul bunei funcționări a societăților democratice și incluzive".
Două jurnaliste de la postul de televiziune Belsat TV au fost condamnate joi la doi ani de închisoare, după ce au relatat de la un protest al opoziției din Belarus.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.